Šola homeopatije

Na tej podstrani je objavljeno gradivo in novice za vse udeležence e-Šole homeopatije za laike 2021/22.

Uvodna pojasnila, splošne informacije in povezava, preko katere se lahko prijavite na e-Šolo, so na tej povezavi – kliknite tu

Vse gradivo bo posneto in si ga bo mogoče ogledati za nazaj, zato bodo možne prijave na e-Šolo še dalj časa po začetku e-Šole.

Predavanja bodo potekala preko spletnih platform Zoom meetings in Thinkific. Vsak udeleženec bo pred Zoom predavanjem po e-pošti dobil ustrezno povezavo, preko katere se bo lahko pridružil predavanjem. Registracijo na platformi Thinkific opravite sami, kliknite ne povezavo https://celostnozdravljenje.thinkific.com/ in kliknite desno zgoraj sign up. Ko se boste registrirali, vas moramo še ročno vnesti v sistem naše e-Šole (dajte nam nekaj časa) in končno boste lahko pričeli z delom. Kadarkoli boste želeli delati v spletni učilnici, kliknete na isto povezavo in se vpišete (sign in) z vašim uporabniškim imenom in geslom, ki ste si ga izbrali ob registraciji.

Teme posameznih predavanj so predstavljene spodaj. Predstavljena bodo vsa zdravila s ključnimi simptomi iz »Homeopatskega seta po izboru dr. Klemenca iz Centra za celostno zdravljenje«, ki se prodaja v slovenskih lekarnah in še mnoga dodatna. Nekaj dni pred vsakim predavanjem si boste iz spletne učilnice lahko prenesli PPT izročke predavanja, ki bo sledilo.

Platforma spletne Akademije Centra za celostno zdravljenje ne omejuje števila slušateljev, tako da ni bojazni, da se nam ne bi mogli pridružiti vsi, ki jih tematika zanima. Če bi se kdo želel udeležiti samo posameznega predavanja, naj nam piše na info@celostnozdravljenje.si.

Prvo predavanje 20. 10. 2021 ob 19. uri

Snov: utemeljitelj homeopatije Samuel Hahnemanna in njegove ugotovitve, osnove homeopatskega pogleda na bolezen in zdravljenje, pregled svetovne in domače zgodovine homeopatije. Homeopatska zdravila: Atropa belladonna, Aconitum napellus, Arnica montana in Bellis perennis.

Celotno predavanje smo izvedli v živo in ga popestrili z interaktivnim kvizom, da je bilo tudi malo dinamično.

Izročki predavanja so na povezavi – kliknite tukaj

Termin polurnega predavanja, kjer se ponovi snov tega predavanja, je 25. 10. ob 20h. Ker snovi še ni veliko, si tokrat vzamemo čas tudi za Covid-19 in možnost homeopatske terapije le-tega.

Drugo predavanje 3. 11. 2021 ob 19. uri

Snov:  kako naredimo temeljit homeopatski pregled obolelega in na kaj moramo biti pozorni, ko izbiramo pravo homeopatsko zdravilo.

Homeopatska zdravila: Ledum pallustre, Rhus toxicodendron, Ferrum phosphoricum in Apis.

Termin polurnega predavanja, kjer se ponovi snov tega predavanja, je 8. 11. ob 20h.

Tretje predavanje 17. 11. 2021 ob 19. uri

Tema: Razjasnimo skrivnostni predpis zdravila za hudo bruhanje in drisko s prvega predavanja; izbor prave potence zdravila, kako zdravila jemljemo in kdaj jih ponavljamo ter kako ukrepamo ob možnih reakcijah telesa po zdravilu.

Homeopatska zdravila: Phosphorus, Veratrum album, Arsenicum album, Pulsatilla nigricans in Bryonia. Poudarek damo tudi homeopatski obravnavi bruhanja in drisk.

Termin polurnega predavanja, kjer se ponovi snov tega predavanja, je 22. 11. ob 20h

Četrto predavanje 1. 12. 2021 ob 19. uri

Tema: utrjevanje do sedaj pridobljenega znanja na konkretnih primerih iz prakse.  Na kratko se ustavimo tudi pri znanstvenem raziskovanju v homeopatiji. Zdravila: tista, ki nam utegnejo priti prav v času hujših zimskih viroz: Eupatorium perfoliatum, Gelsemium sempervirens, Ipecacuanha in Antimonum tartaricum.

Termin polurnega predavanja, kjer se ponovi snov tega predavanja, je 6. 12. ob 20h.

Peto predavanje 15. 12. 2021 ob 19. uri

Tema: utrjevanje do sedaj pridobljenega znanja na konkretnem primeru. Zelo zanimiv model ravni zdravja prof. G. Vithoulkasa, ki se v praksi vedno znova izkazuje za pravilnega, to temo udeleženci na končni anketi vedno zelo pohvalijo. Zelo nazorno nam razloži stanje posameznikovega zdravja, gledano s celostnega vidika, razjasnimo pa tudi, kaj najbolj vpliva na to, da človekovo zdravje v splošnem pada ali se dviga.

Zdravila: Mercurius solubilis in Kali bichromicum, ki ga velikokrat lahko uporabimo pri sinusitisih,  Spongia tosta in Drosera rotundifolia.

Termin polurnega predavanja, kjer se ponovi snov tega predavanja, je 20. 12. ob 20h.

Šesto predavanje 5. 1. 2022 ob 19. uri

Snov: zlezemo v kožo homeopata in si ogledamo konkretno homeopatsko delo. Poglobimo se v proces repertorizacije in kako z njim poiščemo pravo zdravilo. Kako s homeopatijo zdravimo vnetja srednjega ušesa in vnetja grla (otitise in laringitise). Pogledamo čisto pravi repertorij za ti dve stanji z vsemi pomembnimi zdravili, ki jih pokrivajo. Tudi tokrat utrjujemo znanje na konkretnih primerih in se še malo ustavimo pri modelu ravni zdravja.

Zdravila: nux vomica, sulphur, kali carbonicum, chamomilla in dulcamara.

Termin polurnega predavanja, kjer se ponovi snov tega predavanja, je 10. 1. ob 20h

Sedmo predavanje 19. 1. 2022 ob 19. uri

Glavna tema: zdravljenje kašlja s homeopatijo. Pregledamo rubrike kašlja v homeopatskem repertoriju ter katera zdravila se v njih pojavljajo in spoznamo nova zdravila, ki pridejo prav pri različnih prehladih in kašljih:

Allium cepa, Euphrasia officinalis, Stannum metallicum, Coccus cacti, Rumex crispus in Mentha piperita.

Pregledamo tudi domača zdravila, s katerimi si pomagamo pri prehladnih obolenjih ter primerjamo različna zdravila za kašelj med sabo.

Vseh 8 zdravil za kašelj, ki smo jih do sedaj obravnavali, je zbranih na 2 A4 listih kot pdf, lahko jih prenesete in natisnete (obojestransko), pa jih boste imeli ob potrebi takoj vse zbrane. Na povezavi – kliknite tu.

Termin polurnega predavanja, kjer se ponovi snov tega predavanja, je 24. 1. ob 20h.

Osmo predavanje 2. 2. 2022 ob 19. uri

Glavna tema: problematika cepljenja, osvetlimo jo iz večih perspektiv in tako spoznamo več odtenkov sivine, ker črnobelosti pri tako kompleksnem vprašanju ni. Zgodbi o cepljenju dodamo nekaj homeopatskih poudarkov.

Zdravila: Calendula, Hypericum, Symphytum in Tabacum.

Termin polurnega predavanja, kjer se ponovi snov tega predavanja, je 7.2. ob 20h.

Deveto predavanje 16. 2. 2022 ob 19. uri

Snov: na kakšen način se da homeopatijo uporabljati v preventivne namene, katere pasti nas lahko pri tem čakajo in kako z njimi ravnati. Spoznamo, zakaj homeopatska preventiva ne more biti popolnoma zanesljiva in koliko zanesljiva vseeno lahko je. Zdravila: Lycopodium, China, Podophyllum peltatum in Carbo vegetabilis.

Termin polurnega predavanja, kjer se ponovi snov tega predavanja, je 21. 2. ob 20h.

Deseto predavanje 2. 3. 2022 ob 19. uri

Snov: teorija miazem in trendi v sodobni homeopatiji, ki večinoma ne vodijo v pravo smer.
Zdravila: lachesis, phytolacca, cantharis, ruta in colocynthis.

Termin polurnega predavanja, kjer se ponovi snov tega predavanja, je 7. 3. ob 20h.

Enajsto predavanje 16. 3. 2022 ob 19. uri

Snov: uporaba homeopatije pri težavah s področja ginekologije in porodništva - težave v nosečnosti, pri porodu in po njem. Spoznamo nekaj “ženskih” zdravil: sepia, staphisagria, cimicifuga, caulophylum, magnesia phosphorica in tudi nekatera “mala” zdravila, ki jih v teh stanjih lahko skoraj pavšalno uporabimo.

Termin polurnega predavanja, kjer se ponovi snov tega predavanja, je 21. 3. ob 20h.

Dvanajsto predavanje 30. 3. 2022 ob 19. uri

Tema: homeopatija pri zdravljenju vnetij izločal, predvsem mehurja. Pregledamo rubrike v repertoriju, natančneje tiste, ki nam lahko bolje pomagajo najti ustrezno zdravilo, ter seveda nekaj zdravil, ki pridejo v poštev pri urinfektih: mercurius corrosivus, berberis vulgaris, sarsaparilla, pareira brava, petroselinum, equisetum hyemale, terebinthina, seveda pa ponovimo tudi polikreste, ki jih pri uroinfektih nikoli ne gre pozabiti: nux vomico, pusatillo, sepio in belladonno.

Termin polurnega predavanja, kjer se ponovi snov tega predavanja, je 4. 4. ob 20h.

Trinajsto predavanje 13. 4. 2022 ob 19. uri

Pomembnejše stvari, ki smo se jih naučili, ponovimo skozi konkretne klinične primere, iz katerih je sestavljen test, ki ga rešite doma pred predavanjem. Na predavanju potem skupaj naredimo “popravo”.  Namen testa je ponoviti vso snov skozi konkretne primere iz prakse, z rezultatom pa slušatelji lahko vsak zase preverijo svojo raven znanja.

Spoznamo še preostalih pet zdravil: silicea, ignatia, natrum muriaticum ter hepar sulfuris in spigelio, pregledamo rezultate nagradne ankete, izžrebamo tri nagrajence in zaključimo tečaj. Potrdila o opravljeni Šoli pošljemo vsem udeležencem po e-pošti.

Po zadnjem predavanju utrjevalnega predavanja ni.

Comments are closed.