Šola homeopatije

Na tej podstrani je objavljeno gradivo in novice za vse udeležence Šole homeopatije za laike 2017/18 v Ljubljani.

Uvodna pojasnila in splošne informacije o Šoli so na tej povezavi – kliknite tu

Predavanja bodo potekala v konferenčni dvorani G design hotela na Tržaški cesti v Ljubljani. Ta se nahaja v stari stavbi levo od vhoda v novo hotelsko stavbo. Parkirišč okoli hotela je dovolj. Teme posameznih predavanj so predstavljene spodaj, na vsakem predavanju pa bomo namenili nekaj časa tudi za konkretna vprašanja poslušalcev. Predstavljena bodo vsa zdravila s ključnimi simptomi iz »Seta po izboru dr. Klemenca«, ki se prodaja v slovenskih lekarnah in še mnoga dodatna. Nekaj dni pred vsakim predavanjem bomo na tej strani objavili tudi PPT izročke predavanj.

Trenutno smo z abonentskimi vstopnicami napolnili razpoložljive kapacitete dvorane do treh četrtin, tako da bo pred vsakim predavanjem možen nakup vstopnice za posamezno predavanje po ceni 10 eur, pred drugim predavanjem pa bo možen tudi nakup abonentske (sezonske) vstopnice po znižani ceni 90 eur za preostalih 11 predavanj.

Prvo predavanje 24. 10. 2017 ob 19. uri

Spoznali smo utemeljitelja homeopatije Samuela Hahnemanna in njegove ugotovitve, osnove homeopatskega pogleda na bolezen in zdravljenje, preleteli svetovno in domačo zgodovino homeopatije ter predstavili homeopatska zdravila: Atropa belladonna, Aconitum napellus, Arnica montana in Bellis perennis.

Izročki predavanja so na tej povezavi – kliknite tu.

Drugo predavanje 8. 11. 2017 ob 19. uri

Poglobili se bomo, kako naredimo temeljit homeopatski pregled obolelega in na kaj moramo biti pozorni, ko izbiramo pravo akutno zdravilo. Predstavljena bodo homeopatska zdravila: Ledum pallustre, Rhus toxicodendron, Ferrum phosphoricum in Apis.

Izročki predavanja so na tej povezavi – kliknite tu.

Tretje predavanje 22. 11. 2017 ob 19. uri

Razjasnili bomo skrivnostni predpis zdravila za hudo bruhanje in drisko s prvega predavanja, govorili, kako izberemo pravo potenco zdravila, kako zdravila jemljemo in kdaj jih ponavljamo ter kako ukrepamo ob možnih reakcijah telesa po zdravilu. Spoznali bomo homeopatska zdravila Phosphorus, Veratrum album, Arsenicum album, Pulsatilla nigricans in Bryonia.

Četrto predavanje 29. 11. 2017 ob 19. uri

Utrjevali bomo do sedaj pridobljeno znanje na konkretnih primerih iz prakse. Ponovili bomo reakcije po zdravilu, ki smo se jih naučili prejšnjič. Govorili bomo tudi o znanstvenem raziskovanju v homeopatiji.

Spoznali bomo nova zdravila, ki nam utegnejo priti prav v času hujših zimskih viroz: Eupatorium perfoliatum, Gelsemium sempervirens, Mercurius solubilis in Antimonum tartaricum.

Peto predavanje 13. 12. 2017 ob 19. uri

Utrjevali bomo do sedaj pridobljeno znanje na konkretnih primerih. Spoznali bomo izredno zanimiv model ravni zdravja prof. G. Vithoulkasa, ki se v praksi vedno znova izkazuje za pravilnega, to temo udeleženci na končni anketi vedno zelo pohvalijo. Zelo nazorno nam razloži stanje posameznikovega zdravja, gledano s celostnega vidika, spoznali pa bomo tudi, kaj najbolj vpliva na to, da človekovo zdravje v splošnem pada ali se dviga.

Med zdravili bomo spoznali 3 pomembna zdravila za hujši kašelj (Spongia tosta, Drosera rotundifolia, Ipecacuanha) in Kali bichromicum, ki ga velikokrat lahko uporabimo pri sinusitisih.

Šesto predavanje 3. 1. 2018 ob 19. uri

Zlezli bomo v kožo homeopata in si ogledali konkretno homeopatsko delo. Poglobili se bomo v proces repertorizacije in kako z njim poiščemo pravo zdravilo. Ogledali si bomo, kako s homeopatijo zdravimo vnetja srednjega ušesa in vnetja grla (otitise in laringitise). Sestavil sem čisto pravi repertorij za ti dve stanji z vsemi pomembnimi zdravili, ki jih pokrivajo.

Malo bomo tudi utrjevali na konkretnem primeru in se še malo ustavili pri modelu ravni zdravja.

Spoznali bomo pet zdravil: nux vomica, sulphur, kali carbonicum, chamomilla in dulcamara.

Sedmo predavanje 17. 1. 2018 ob 19. uri

Glavna tema predavanja bo zdravljenje kašlja s homeopatijo. Pregledali bomo rubrike kašlja v homeopatskem repertoriju ter katera zdravila se v njih pojavljajo in spoznali nova zdravila, ki pridejo prav pri različnih prehladih in kašljih:

Allium cepa, Euphrasia officinalis, Stannum metallicum, Coccus cacti, Rumex crispus in Mentha piperita.

Pogledali si bomo tudi domača zdravila, s katerimi si pomagamo pri prehladnih obolenjih ter primerjali različna zdravila za kašelj med sabo.

Osmo predavanje 31. 1. 2018 ob 19. uri

Glavna tema predavanja bo problematika cepljenja, ki jo bomo osvetlili z večih perspektiv in tako osvetlili več odtenkov sivine, ker črnobelosti pri tako kompleksnem vprašanju ni. Zgodbi o cepljenju bomo dodali nekaj homeopatskih poudarkov, spoznali pa tudi štiri nova zdravila iz homeopatske domače lekarne: Hepar sulfuris, Symphytum, Tabacum in Spigelia.

Deveto predavanje 7.2. 2018 ob 19. uri

Pregledali bomo, na kakšen način se da homeopatijo uporabljati v preventivne namene, katere pasti nas lahko pri tem čakajo in kako z njimi ravnati. Spoznali bomo, zakaj homeopatska preventiva ne more biti popolnoma zanesljiva in koliko zanesljiva vseeno lahko je. Spoznali bomo še tri pomembna zdravila, uporabna v domači lekarni: Lycopodium, China in Carbo vegetabilis.

Deseto predavanje 28. 2. 2018 ob 19. uri

Spoznali bomo teorijo miazem in pregledali trende v sodobni homeopatiji, ki večinoma ne vodijo v pravo smer.
Spoznali bomo zelo uporabna homeopatska zdravila: lachesis, phytolacca, cantharis, ruta in colocynthis.

Enajsto predavanje 14. 3. 2018 ob 19. uri

Na željo udeleženk šole si bomo pogledali uporabo homeopatije pri težavah s področja ginekologije: nepravilnosti menstrualnega cikla, težave v nosečnosti, pri porodu in dojenju, menopavzalne nepravilnosti.

Spoznali bomo še nekaj “ženskih” zdravil: sepia, staphisagria, cimicifuga, caulophylum, magnesia phosphorica, urtica, ricinus.

Dvanajsto, zadnje predavanje 28. 3. 2018 ob 19. uri

Pomembnejše stvari, ki smo se jih naučili, bomo ponovili skozi konkretne klinične primere, iz katerih bo sestavljen test, ki ga boste rešili sami doma pred predavanjem. Na predavanju bomo potem skupaj naredili “popravo”.  Namen testa je ponoviti vso snov skozi konkretne primere iz prakse, z rezultatom pa so slušatelji lahko vsak zase približno preverili svojo raven znanja, na šoli testa ne bomo ocenjevali.

Spoznali bomo še preostalih pet zdravil: silicea, ignatia, natrum muriaticum ter calendulo in hypericum.

Comments are closed.