Kdo smo

Alenka Klemenc

Alenka Klemenc je univerzitetna diplomirana psihologinja, magistrica klinične psihologije s končano specializacijo iz zakonske in družinske terapije. Svoja znanja in izkušnje je pridobivala na Kliničnem oddelku za mentalno zdravje v Ljubljani, kjer je sodelovala v skupinah za mladostnike (motnje hranjenja, depresije), na Ginekološki kliniki v Ljubljani (mamice s prezgodaj rojenimi otroki in mamice, ki so žalovale po izgubi svojega otroka), na Pediatrični kliniki v Ljubljani (Klinika za otroško, mladostniško in razvojno nevrologijo – starši otrok z avtizmom in aspergerjevim sindromom), na Frančiškanskem družinskem inštitutu (večletni trening po modelu relacijske družinske terapije) ter v svetovalnih službah gimnazij in poklicnih srednjih šol. Je usposobljena svetovalka za delo na telefonu Klic v duševni stiski (Klinični oddelek za mentalno zdravje) ter članica Združenja zakonskih in družinskih terapevtov Slovenije. Zasebno je mama treh sinov.

Mateja Katona

je univerzitetna diplomirana teologinja, doktorska kandidatka Zakonske in družinske terapije na Univerzi v Ljubljani. Kot zakonska in družinska terapevtka – stažistka je delala na Frančiškanskem družinskem inštitutu v Ljubljani v programu Terapevtska pomoč družinam, kjer je prisoten alkoholizem. Sodelovala je pri skupini za mlade mamice v okviru omenjenega inštituta pod vodstvom Katarine Kompan Erzar.
Svoje bogate, večletne izkušnje iz materinstva in partnerstva je nadgrajevala s študijem. Zaključila je modul Gestalta s psihosintezo in modul Realitetnega pristopa k vodenju s teorijo izbire v okviru študija Razvoja osebne uspešnosti. Podiplomski študij Zakonske in družinske terapije zaključuje z disertacijo z naslovom Pomen navezanosti na mater v doživljanju materinstva pri odrasli hčerki. Je članica Združenja zakonskih in družinskih terapevtov Slovenije in še vedno sodeluje pri Skupini za mlade mamice pod vodstvom Andreje Poljanec.

Comments are closed.