Kdo smo

Alenka Klemenc

Alenka Klemenc je univerzitetna diplomirana psihologinja, magistrica klinične psihologije s končano specializacijo iz zakonske in družinske terapije. Svoja znanja in izkušnje je pridobivala na Kliničnem oddelku za mentalno zdravje v Ljubljani, kjer je sodelovala v skupinah za mladostnike (motnje hranjenja, depresije), na Ginekološki kliniki v Ljubljani (mamice s prezgodaj rojenimi otroki in mamice, ki so žalovale po izgubi svojega otroka), na Pediatrični kliniki v Ljubljani (Klinika za otroško, mladostniško in razvojno nevrologijo – starši otrok z avtizmom in aspergerjevim sindromom), na Frančiškanskem družinskem inštitutu (večletni trening po modelu relacijske družinske terapije) ter v svetovalnih službah gimnazij in poklicnih srednjih šol. Je usposobljena svetovalka za delo na telefonu Klic v duševni stiski (Klinični oddelek za mentalno zdravje) ter članica Združenja zakonskih in družinskih terapevtov Slovenije. Zasebno je mama treh sinov.

Dr. Mateja Katona

zakonska in družinska terapevtka,
fokusing praktik
Je doktorica zakonske in družinske terapije. V svojem delu se je ukvarjala s temo Navezanost na mater in doživljanje materinstva. Več let je sodelovala v Skupini za mlade mamice pod vodstvom dr. Katarine Kompan Erzar. Kot zakonska in družinska terapevtka – stažistka je delala na Frančiškanskem družinskem inštitutu v Ljubljani.
Je članica Združenja zakonskih in družinskih terapevtov Slovenije (generalna sekretarka 2016-2018; članica strokovnega sveta 2018-2020), kjer je pridobila naziv zakonska in družinska terapevtka.
Zaveda se odgovornosti terapevtove notranje drže do sebe, odnosov ter življenja, da je pomembno živeti v urejenih in ranljivih odnosih ter prepoznavati in zdraviti svoje lastne notranje bolečine in omejitve. Poleg tega se dodatno izobražuje in išče nova znanja in nove pristope, da bi ljudem, ki se obračajo nanjo lahko čim bolj pomagala. Zaključila je izobraževanje iz fokusnga II. stopnje in pridobila naziv fokusing praktik.

Comments are closed.